A segítségnek köszönhetően függőségektől mentes családba született a gyermekem.

Szponzorált tartalom

alkoholisták bentlakásos kezelése

alkoholisták bentlakásos kezelése

Egy gyermek mindig nagy áldás. Ugyanakkor a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a családunk elég nehéz időszakot élt meg épp, amikor várandós lettem. A testvérem – azaz az ikertestvérem – már egy ideje küzdött az alkoholfüggőséggel, ami akkorra sajnos teljesen kontroll nélkülivé vált, a munkahelyéről elbocsátották és a felesége is tehetetlennek érezte magát. Szó mi szó, nem a legideálisabb körülmények a nyugodt babaváráshoz…

Ekkor találtunk a neten egy alkoholisták bentlakásos kezelése iránt elkötelezett csapatot. A honlap rendkívüli információgazdagsága rögtön bizalmat ébresztett bennünk, ugyanis ugyanúgy szól mind a függőkhöz, mind a segíteni kívánó – de a kétségbeesettség és reménytelenség érzésével küszködő – családtagoknak, hozzátartozóknak. A weboldalról azt is megtudtuk, hogy az alkoholisták bentlakásos kezelése egy 28 napos program keretein belül valósul meg, ahol a szakszerű segítségnyújtás eszközeit ötvözik a saját példán és csoportmunkán keresztül történő edukációval, támogatással, és a józansághoz szükséges módszerek elsajátításával.

A felépülő hetek, azaz az alkoholisták bentlakásos kezelése egy Balatontól nem messze fekvő, turistáktól mentes, nyugodt környezetben valósul meg, ahol a kliensek valódi élményeket szerezhetnek: gyakoriak a közösségi programok, környékbeli kirándulások – a természetközeliség és a lelassulás, befelé figyelés lehetőségének megteremtése szintén segíti a felépülést. A Minnesota-modellen alapuló program addiktológiai szakembereihez bármilyen kérdés esetén fordulhatunk, az elérhetőségeik megtalálhatóak a honlapon. Mi éltünk a lehetőséggel – és milyen jól tettük!