Cégvásárlás bejelentése, melyek a küszöbértékek?

Szponzorált tartalom

cégfelvásárlás bejelentése

cégfelvásárlás bejelentése

Bár a cégutódlásnak több változata is lehetséges, talán hazánkban is a leggyakoribb eset az, amikor valamilyen külső személy veszi át a céget. Az sem ritka, sőt, hogy a cégtulajdonos a visszavonulást fontolgatja és szerencsés helyzetben van, mert van olyan rokon a cégnél, akinek át tudja adni a stafétát. Az is egy lehetséges forgatókönyv, hogy a cég menedzsmentjéből valaki vagy többen összefognak és hozzájuk kerülhet a cég.

Nem véletlen az sem, hogy valaki egy meglévő vállalkozás átvételét szeretné megvalósítani, ahol már egy működő cégről van szó, melynek van bevétele, megvannak a maga ügyfelei, a beszállítói és ezzel együtt nyeresége is. Itt kerül képbe a cégvásárlás bejelentése, mely egyfajta kötelezettség, hiszen ha mindkét vállalkozás többmilliárdos bevétellel rendelkezik, akkor a versenyfelügyelet közbeavatkozhat, ugyanis az a céljuk, hogy a kisebb szereplők, vagyis a versenytársak felvásárlásával ne kerülhessen monopol helyzetbe a cég.

Az uzletresz.com weboldalon részletes tájékoztatást olvashatunk erről, amit érdemes is megnézni annak, aki feltehetőleg hasonló helyzetben van. Szó esik az oldalon a cikkben arról, hogy miként emelkedik vagy csökken a bejelentési küszöbérték és hasonlók. Érdemes a GVH-val előzetes egyeztetést folytatni, hiszen a Gazdasági Versenyhivatal elvárja a bejelentést, amennyiben az ötszáz millióról egymillióra emelkedett kisebbik küszöbértéket meghaladja a vállalkozás, akkor mindenképp szükséges a cégvásárlás bejelentése.

A cégvásárlás bejelentése kapcsán minden információt megtalál a weboldalon!